Baltikum og Hviderusland 2018

The Baltic States and Belarus from Asger Yding Nielsen on Vimeo.

– Højdepunkter –

Tallinn
Fin middelalder centrum med kirker, brosten, små gader, turister, sporvogne. Uden for centrum er der russiske højhuse og  gamle træhuse.

Natur
Er på tur i Natourest’s bjørneskjul en aften, nat og morgen for at observere bjørne. Så den første bjørn før jeg overhovedet var kommet ind i skjulet. Først var der mårhunde, skovskade og sangfugle og et egeren. Herefter var der meget aktivitet med flere bjørne der kom og gik. I alle 4 lande er der mange hvide storke og i Estland så jeg også et trane par. I alle lande er der færre mennesker og mere natur. Masser af skov og enge.

Hill of Crosses
Særpræget sted med en lille høj med mange, mange, mange tusinde kors. Mit besøg blev ekstra spændende da der var lyn og tordenbyger.

Vilnius
Uanede mængder af kirker i den gamle middelalder bykerne. Charmerende og fint. Besøger det lokale madmarked, Halle marked, og foodtruck marked. Ser verdens mest kende og aktuelle graffiti. Trump / Putin. Går rund og ser “Republic of Užupis” og den gamle bymidte.

Minsk
Der er noget ved Minsk. Den er ikke charmende eller hyggelig. Byen er genopbygget efter 2. Verdenskrig. Der fik den med grov spartlen med 8 sporene veje på kryds og tværs. Masser af monomenter og boligblokke i sovjet stil. Bellahøj gange tusind. Der er meget ordentlig og rent. Ingen graffiti. Ingen turister. Unge mennesker over alt og masser af fine butikker. Ingen markeder med kopivarer. Her er så anderledes og det er nok det der er fascinerede


Turen foregik i lejet bil fra Tallinn til Vilnius. 900 km. Herefter fly til Minsk (visa problematik) Lejet bil rundt i og omkring Minsk.

Comments are closed.

 • Generic selectors
  Exact matches only
  Search in title
  Search in content
  Post Type Selectors
  Filter by Categories
  Ferie
  Ikke kategoriseret
  YNN
  YNN - Barsel
  YNN film