Thailand / Sydthailand 2016

Dag #1
02/03/2016

Når jeg husker tilbage på skoletiden er en af ferieminderne den sidste skoledag før sommerferien. Her fik vi altid en is. Det var sommer og der var en let stemning over ikke ikke at skulle i skole i 7 uger. Vi skal til Thailand og Emil og Magne har fået penge med til iskøb af farmor, farfar, mormor og morfar. Det er også ved at være en lille tradition. Jeg håber at drengene vil huske tilbage på de små fine traditioner når de bliver store og de ikke forsvinder i mængden af is som nu er betydelig større end da jeg var dreng i korte busker.

IMAG2471

Dag #2
03/03/2016
Nang Thong Beach – Khao Lak

Der har været en manisk stemning de sidste uger som for det første har holdt forventningens glæde til ferien lidt nede og for det andet har givet udtryk i lysten til at holde drengene i en glasklokke for at undgå diverse sygdomme op mod rejsedatoen. Man må f.eks. ikke flyve med et barn med skoldkopper og netop skoldkopper har der været godt gang i den seneste måned. Vi kom heldigvis afsted og er ankommet trætte men glade til Khao Lak.

DSC_2666DSC_2681DSC_2682

Dag #3
04/03/2016
Nang Thong Beach – Khao Lak

Yin og Yang er nok det mest kendte kinesiske tegn som består af en cirkel hvor den ene halvdel er hvid og den anden halvdel er sort. I den hvide del er der en lille sort cirkel og i den sorte del er der en lille hvid cirkel. Tolkningen er at der altid er modsætninger tilsteder. F.eks. det onde i det gode eller kontrasten mellem dag og nat. Altings iboende dualitet. Disse modsætninger findes sikkert også her i Khao Lak. Indtil videre har vi svært ved at finde de mørke sider. Her er varmt, her er eksotisk, hotellet er godt, folk er venlig og smilende.

DSC_2675 DSC_2677 DSC_2687 DSC_2709

Hotellet er fint med en skyggefuld pool, Restaurant ved stranden med træstole i forskellige farver og sand mellem tæerne. Vi har et stort værelse med udsigt til junglebeklædte grønne bjerge.

DSC_2710 DSC_2713 DSC_2716 DSC_2738

Det er fredag og traditionen tro køber vi fredags slik, i supermarkedet ved hovedvejen og hygger på værelset med slik og thai-oversat Disney tegnefilm i fjernsynet. Tropelyde og godnat øl på altan – endda uden myg.

DSC_2743 DSC_2756 DSC_2764

Dag #4
05/03/2016
Nang Thong Beach – Khao Lak

Kl 07:20 kommer solen op over bjergkammen. Emil, Magne og Mette sover længe. Jeg sidder på altanen og lytter til en lydbog imens en rustenrød ørn svæver over stranden. Der er egeren i træerne. Sent oppe – sent i gang. Det er ikke godt for vores dagsrytme. Morgenmaden bliver sent og vi kommer for sent i poolen hvor solen rigtig har fået fat og Magne får røde arme trods en faktor 30 creme. I morgen må vi tidligere op.

Emil skal læse i en bog og skrive dagbog som erstatning for 6 timers daglig skolegang. Den deal kan han ikke være ked af.

DSC_2760 DSC_2762 DSC_2769 DSC_2786

Vi har alle erfaring med eksotiske rejsemål. Mette var i Thailand første gang med sine forældre og søskende da hun var purung. Asger blev introduceret til backpackerlivet og Thailand af Mette imens han stadig var nyforelsket. Emil og Magne var med os for 2 år siden til Thailand. Den første rejse er selvfølgelig den mest eksotiske og sikkert den man husker bedst. Sidenhen er Thailand også forandret. Landet er blevet rigere og turisterne nogle andre. Fra hippierne til backpackerne og nu er charter segmenteret i stor stil tilstede. Et tydeligt aftryk på det er at liggestolene ved poolen og stranden bliver reserveret med håndklæder fra tidlig morgen. Det kan man syntes om hvad man vil. Det er stadig muligt at finde eventyret.

DSC_2799 DSC_2807 DSC_2829 DSC_2838

Der er happy hour i strandbaren og vi chiller med Pina Colada før vi er på stranden til solnedgangen. Jeg leger med mit nye legetøj, et Gopro kamera, imens Mette og drengene går en tur i vandkanten og leger at man ”dør” hvis man rører en bølge 3 gange. Det gode liv.

Dag #5
06/03/2016
Nang Thong Beach – Khao Lak

Dagen i dag har stort set været en kopi af i går. Mette brugte hvile timerne midt på dagen hvor drengene holdes på værelset på grund af den stærke sol til en omgang thai neck and shoulder massage.

En anden afvigelse fra gårdagens var at efter at vi havde leget ta’ fat i vandkanten på stranden hvor vandet føles varmere end luften der ellers med sine 32 grader er varmt. Om det termisk er muligt at vandet er varmer en luften ved jeg ikke. Måske er det følelsen af varme der er forskelligt i vand og luft. Det endte i hvert fald med at drengene var så overophedede at det var umuligt at overtale dem til at blive og se solnedgangen. Faktisk er det dybt mærkelig at vi overhovedet vil sidde på stranden og se solnedgangen. Der kommer jo bare en ny i morgen.

DSC_2846 DSC_2852 DSC_2857 DSC_2860 DSC_2879 DSC_2903 DSC_2905 IMAG2478stemming_thailand_2016_1

Dag #6
07/03/2016
Nang Thong Beach – Khao Lak

Det bliver lidt kompleks det her. Vi læser ”De Nordiske Guder” for ungerne og derfor er forløbet således før vi kommer til at sidde under himlen og se solen gå ned i havet efter vi har været en tur på markedet. Hold godt fast. I urtidsdagene – før der endnu var nogen jord eller nogen himmel – fandtes et enormt svælg midt i verden, som hed Ginnungagap. Mod nord var det kolde Niflheim og mod syd det brændende varme Muspelheim. Der skete så det at varmen fra Muspelheim smeltede noget af isen i Neflheim og i midten, i Ginnungagap dannedes levende dråber, som tog menneskelig skikkelse; således blev urjætten Ymer til. Fra Ymers sved fra hans højre armhule voksede der en mand og en kvinde frem – hans højre fod avlede en søn med hans venstre, og fra dem kom en så rig yngel at verden snart var fyldt med grumme jætter. Dråberne fra Niflheim faldt stadig og heraf dannedes urkoen Audhumla af hvis yver Ymer diede. Koen slikkede på sin saltsten og i løbet af tre dage voksede en mand frem – han kaldtes Buri. Han fik sønnen Borr, som med jættekvinden Bestla fik Odin, Vile og Ve, som var de tre første aser. Da guderne voksede og blev bevidste om deres kræfter, besluttede de at dræbe Ymer. Alt hans æt undtagen Bergelmer og hans kvinde druknede i blodsstrømmen som stod fra ham i mange dage, og det er fra dem at al nuværende jætteæt stammer. Guderne tog da Ymers lig og kastede det i Ginnungagap – og af det formede de jorden. Blodet blev til verdenshavene, kødet til jord og muld, knoglerne til alverden bjerge og fjelde, håret til skovene, tænderne til sandet og hjerneskallen hævede de op som himmelhvælvingen. Herefter satte de dværgene Nordre, Søndre, Østre og Vestre til at holde hvert deres hjørne af denne skal. Gløder fra Muspelheim kastede de op og gjorde til stjerner. De mest glødende stykker fra Muspelheim fik særlige opgaver – det var sol og måne.

Sådan gik det til i grove træk at vi sidder her i Ymers tænder og ser på et glødende stykke af Muspelheim på Ymers hjerneskal glide ned i blodet fra Ymer ud mod der hvor dværgen Vestre holder himlen. Hvor Pina Colada’en kommer fra er et godt spørgsmål.

DSC_2931DSC_2937 DSC_2942 DSC_2944 DSC_2949 DSC_2964

Dag #7
08/03/2016
Nang Thong Beach – Khao Lak

Kl. 24:00 lyder der et bum, efterfulgt af et vræl. Magne er faldet ud af sengen. Han har fået en mega, nej giga bule i panden. Asger må på tur i mørket til den nærmeste bar for at få noget is til at ligge på panden. Heldigvis bliver bulen hurtig mindre og er nu kun mega stor. Vi holder ham under observation resten af natten for hjernerystelse. Vi tager en rolig dag med gåtur på stranden og badning i poolen.

DSC_2966

DSC_2969

Dag #8
09
/03/2016
Nang Thong Beach – Khao Lak

Manden der steger æg til morgenmaden er en hyggelig fætter. Han synger og siger ”godmorgen”, ”mange tak”, ”har du sovet godt” Når der er svenskere tager han den på svensk. Han har lært Emil og Magnes navne og råber gerne efter Emil fra den ene af poolen til den anden eller viser dem en eremitkrebs.

For første gang har vi egne hjul har i Thailand. Vi har lejet en bil og koncentrere os noget med at køre i venstre siden af vejen. Første punkt er Rachaprapha Dam som er med til at inddæmme den store menneskeskabte sø Cheow Lan Lake. Turen foregår mellem høje kalkstensklipper og på kanten af nationalparken Khao Sok. Nationalparken består af noget af verdens ældste regnskov og er f.eks. ældre end Amazon junglen. Parken forventes at indeholde over fem procent af verdens arter bland anden asiatiske elefant, tiger, bjørn, vildsvin, gibbonaber, leopard. Dæmningen og omgivelserne var flotte men turen dertil var en større oplevelse. På tilbageturen ville vi se templet Wat Bang Riang som ser meget eksotisk ud. Men vi missede hvor det lå og efter allerede (får) mange timer i bilen kørte vi hjem. Mette glemmer ikke sådan lige hjemturen med bjergkørselen på en lille junglevej. Hun syntes det var lige spændende nok. Meget eksotisk. Øl på altanen, happy hour i strandbaren. Solnedgang.

DSC_2997DSC_2978DSC_2981DSC_2987DSC_2993DSC_2994DSC_3002DSC_3005DSC_3009DSC_3022DSC_3024

Dag #9
10/03/2016

Nang Thong Beach – Khao Lak

Strandlivet.

DSC_3048 DSC_3060DSC_3119 DSC_3096 DSC_3102 DSC_3112

 Dag #10
11/03/2016
Nang Thong Beach – Khao Lak

Livet på stranden.

DSC_3123DSC_3131 DSC_3147 DSC_3152

Dag #11
12/03/2016
Nang Thong Beach – Khao Lak

Der er gået badeferie i den her i Khao Lak. Det er sådan set fint nok, men jeg (Asger) trænger til noget visuel stimulans. Så er det godt at vores hotel ligger lige ved siden af Khaolak-Lumru National Park. En lillebitte stump af parken ligger mellem hovedvejen og kysten. Det gør at der ikke nogle chancer for at se det store dyreliv men der er en lille sti som giver en meget fin tropisk regnskov stemning med store tropiske træer, lianer, bambus i overstørrelse og små øgler. Stien ender ved en meget fin lille strand, small sandy beaches, som det kun er muligt at komme til via stier. Ved indgangen til nationalparken er der et lille spøjst tempel – Chao Por Khao Lak Shrine – som har en eller anden relation til haner. Der er figurer af haner overalt. Templet har et højt tårn der ligner lidt at højt slankt termitbo. I tårnet fyrer de lange rækker af kanonslag af så det røger ud af små huller i hele tårnet.

DSC_3161 DSC_3166 DSC_3180 Udklip_khaolak-lumruDSC_3202 DSC_3206 DSC_3250

Dag #12
13/03/2016
Nang Thong Beach – Khao Lak / Koh Yao Yai

Det er blevet tid til at forlade Suwan Palm Resort. Først kører vi med en lidt for fartglad herre til Phuket hvor vi skal videre med en speedbåd til Koh Yao Yai. Det tager kun en halv time og drengene kan godt lide at det går hurtigt. På Koh Yao Yai tager vi en pickup taxi til Koh Yao Yai Village som er en samling 4 stjernede hytter under svalende træer. Her er en pool med voldsom god udsigt over Phang Nga bugten og kalkstensøerne. Restauranten er efter thailandske forhold meget dyr og da vi ikke er født i går spiser vi oppe på vejen i stedet. Her er en lille samling huse hvor det meste kan købes. Alle folk, primært muslimer, hilser, smiler og vinker som om man havde boet her i mange år. Her er en rustik købmand med beton gulv, støv på varerne og bananerne betales efter vægt efter den analoge afvejning. Der vejes og betales med den ene hånd imens man får et smil fra det gigantiske overbid. Den anden holder et spædbarn. Her er meget uspoleret i forhold til stort set alt andet jeg har set i Sydthailand og det lover godt.

DSC_3214 DSC_3229 DSC_3238 DSC_3241 DSC_3245 DSC_3246

Dag #13
14/03/2016
  Koh Yao Yai

Formiddag på dette fine hotel med morgenmads buffet, afkøling i poolen og købmandsbesøg.

DSC_3254 DSC_3256 DSC_3261 DSC_3276 DSC_3283 DSC_3285 DSC_3292

Eftermiddag tager vi på en ATV offroad tur. Den forgår mellem rustikke træhuse på pæle. Under husene mellem pælene er der hængekøjer hvor folk ligger og slapper af. Børnene vinker når vi kører forbi. Emil sidder foran på Mettes ATV og Magne sidder foran på Asgers ATV. Omvendt på hjemturen. Sol og måne bliver fordelt ligeligt. Her er høns, haner, vandbøfler, geder under palmerne og andre eksotiske træer og mellem rismarkerne. Her er ikke noget “Hello my friend!” Her er meget fint og stille og roligt. Vendepunktet er en ”hemmelig strand” som ikke er noget specielt. Der ligger meget affald. Vi triller hjemad igen næsten samme vej som vi kom. Meget fint. Vi stødte på vandbøfler flere gange, Magne blev derfor bekymret og ærlig som han er, spurgte han: ”Hvorfor følger vandbøflerne efter os – spiser de mennesker?” Vi spiser igen aftensmad på spisestedet ved vejen med det sjove navn ”Chill Chill @ Pai” Det viser sig at hun kan lidt af det hele og hun klare vasketøjet for 8 kr./kg. og vi booker også en bådstur ved hende. Magne smager en kokosnød og Emil en Virgin Pina Colada til aftensmad.

DSC_3299DSCN0157 thailalnd_2016_atv

Dag #14
15/03/2016
Koh Yao Yai

Det er virkelig blevet andre forhold her i Thailand i forhold til tidligere. Vi bliver hentet i en stor hvid 3.2 liter Ford Ranger pickup med moster store hjul da vi skal køres fra hotellet til molen. Det kunne drengene godt li’. Pigen der henter os virker til at have nok at gøre med at styre den store bil – specielt da hun bliver nødt til at bakke. Vi sætter os i long tail båden hvor vi forsøger at afgive vores ønsker til den flinke ”kaptajn” Vi har lejet vores egen båd så vi kan bestemme hvor længe vi vil være de forskellige steder og hvornår vi vil hjem. Det fungerer godt med drengene som hurtig bliver fyldt op af nye indtryk. Vi sejler ud i Phang Nga bugten forbi bittesmå øer med endnu mindre hvide strande. Vi stopper også ved en af dem som hedder Ko Phak Bia. Ved en anden ø sejler vi under nogle store stalaktitter (drypsten) Mette forslår at det ligner helt Minecraft for at komme Emil lidt i møde. Men det syntes Emil overhovedet ikke. De er jo ikke firkantede!! (hvor åndsvage kan forældre lige blive??). Koh Hong er en ø med et stort hul i midten. Et sted er det muligt at sejle ind i lagunen. Men først sættes vi af på ydersiden på en lang strand sammen med en masse andre turister. Her er fisk i vandet helt inde ved stranden som vi håbede på sådan at drengene kan kigge alt det de har lyst på tropefiskene. En flok Thailandske turister begyndte at løbe efter Magne, da de synes han var så sød – men han er jo en adræt lille herre, så han stak af i fuld sprint. (det må også være lidt underligt, at have en horde thailandske teenage piger efter sig…..) Inde i lagunen ser vi flagermus med et vingefang på 1 meter der hænger og sover i træerne. Frisk frugt i båden i middagsheden.

DSC_3321 DSC_3323 DSC_3338 DSC_3361 DSC_3370 yhailand_koh_hong_2016_4

Ser en 20 centimeter lang ”gekko” på hotellet. Firbenet kan kravle på væggen som en gekko – og vi troede faktisk det var en kunstig bandit for at glæde turisterne – indtil den begyndte at kravle ind bag airconen.

DSC_3398

Spiser aftensmad på hotellet – det er en fin restaurant, men meget dyr. I thai målestok – vi spiste for 300 kr. inkl. drikkevarer. Der var børnemenu og et stykke papir med nogle opgaver på. Magne skriver lidt bogstaver og spørger Asger, hvad han har skrevet?? Du har skrevet MAA, læs ”må”. Magne: Hvordan skriver man mås? Så skal du skrive et s – slangebogstavet bagefter. Magne: ”Hvordan skriver man så: sindssyge kælling?” Det er altså ikke fra os han lærer sådanne nogle søde kælenavne……

DSC_3381

Dag #15
16/03/2016
Koh Yao Yai

I dag tekst fra travelfish.org og lonelyplanet.com. Foto af Mette og Asger.

Med en bjergrig rygrad, uspolerede kystlinjer, enormt varieret fugleliv og en befolkning af venlig muslimsk fiskere, Ko Yao Yai og Ko Yao Noi er afslappede udgangspunktspunkter til Ao Phang-Nga smukke sceneri. Øerne er en del af Ao Phang-Nga National Park.

DSC_3445 DSC_3465

Ko Yao Yai er vildere, mere fjern og mindre udviklet, det er dobbelt så stor som Yao Noi med en brøkdel af infrastruktur. De mest tilgængelige strande er Hat Lo Pared, på den sydvestlige kyst, og pulver-hvide Hat Chonglard på den nordøstlige kyst.

DSC_3467 DSC_3468

Livet er simpelt her men der er en følelse af frugtbar overflod, som det ses på Yao Yai frodige landskaber af kokoslunde og gummi plantager, og landsbyer med håndlavede konstruerede træhuse omgivet af tropiske potteplanter og bougainvilleas.

DSC_3470 DSC_3480

Strand-hopping og udforske øen på motorcykel eller cykel er blandt største fornøjelser ved at bo på Yao Yai. Strandene her er for det meste smalle strimler af hvidt sand i rolige, lavvandede bugter, der er mudderbanker ved lavvande – for de fleste strande, så du bliver nødt til at time din svømme sessioner med tidevandet. Ko Yao Yai er fortsat et af de mest uspolerede, virkelig rolige øer i Andaman kyst.

DSC_3478 DSC_3489

Inde i landet mellem Chong Lad og Klong Hia moler, finder du øens bedste udsigt på toppen af ​​Ko Yao Viewpoint, nås via en stejl sti, som godsejeren Khun Coco huggede ud i sin gummitræ plantage. Han opkræver intet for at gå derop, men du kunne stoppe for et måltid eller drik ved vejsiden restauranten som kørers af hans datter. (mere om det i morgen)

Dag #16
17/03/2016
Koh Yao Yai

Folk her på øen er fede (på den fede måde) De er hovedsagelig muslimer. Kvinderne bærer et stramt tørklæde om håret i sort eller en pangfarve. De har en T-shirt eller fodboldtrøje på. Store guldringe i ørerne der sammen med den mørke hud og sarong i kraftige farver får dem til at ligne sørøverne. De virker ikke hæmmet af deres religion. Mændene går i gamle beskidte T-shirt og sarong også i kraftige farver. De ligner det de sikkert også er, fisker. Midt på dagen slapper de af i hængekøjer under husene. Generelt er de vi har mødt utrolig rare og søde. Børnene vinker. De er ikke så profit orienteret her på Koh Yao Yai.

Det er 36 grader da vi sidder i en pickup taxa på rundtur. Først til Hua Lam Beach. Et sted er der en mand som er ved at tage kokosnødder ned fra en palme. Han får hjælp fra en abe i snor der kravler op og drejer kokosnødderne rundt så de falder ned til manden. Hua Lam Beach går ud i en spids mod Koh Yao Noi lidt som Skagen. Her er kridhvidt sand, glasklart vand og grønne palmer. Meget fint setup. Vi triller videre i pickup taxa’en til ​​Ko Yao Viewpoint som kræver en 5 min gåtur. Magne vil bare hjem og spille Ipad. Fin udsigt over Koh Yao Noi og bugten. Taxachaufføren der har været med oppe ved udsigtspunktet bærer Magne ned da det er meget stejlt med løst sand. Vi slutter den lille rundtur ved Klong Son Beach. Her er det turen derud der er højdepunktet. Der er meget fint på denne ø. Men fortæl det ikke videre – der er lige tilpas med turister her. Aftensmad det sædvanlige sted. Pina Colada ”To Go”

DSC_3507 DSC_3509 DSC_3517 DSC_3539 DSC_3549

Dag #17
18/03/2016
Koh Yao Yai / Khuk Khak Beach – Khao Lak

DSC_3577

Vi forlader Koh Yao Yai efter nogle gode dage. Først med pickup taxa til molen.

Kort inden afgang gik Asger og Emil en tur til stranden for at tilbagelevere et par muslingeskaller. Der var mand til mand snak på stranden, hvor Emil spurgte Asger; Hvad glæder du dig allermest til, når jeg engang får et gamer skrivebord?? Imens i hytten, var der søn til mor snak, Magne; Mor, kan et menneske godt føde en hamster??

Så fik vi de to ting på plads!!

Videre med speedbåd til Phuket og til slut med taxa tilbage til Khao Lak hvor vi skal bruge de næste dage. Af eksotiske indslag på vejen hertil så vi ananas marker og én lastbil med en elefant på det åbne lad med politi eskorte.

Vi ankom til hotellet, som er over vores normale standard, fik vores værelse (af en overentusiastisk lobby-manager, der ønskede os tillykke med, at vores værelse var klar….??!!) og fik slappet lidt af. Vi bor rigtig godt (lugter lidt, men ok), poolen er et kæmpe hit, den er i alt 2 km lang og i midten er en børnepool med vandrutsjebane. Ungerne kan give den gas uden vi skal tysse på dem og her er rigtig rent og pænt. Det ligger lige ud til stranden, hvor der ligger fine små restauranter med bambus stole/borde og thaimad.

Drengene fik hver indkøbt en hat, så de er i højt humør. Nu ligger de og ser tegnefilm og spiser snoller – det er vel fredag.

Vi glæder os til morgenmaden i morgen – den skulle eftersigende være intet mindre end fantastisk.

DSC_3586 DSC_3594 DSC_3598 DSC_3608 DSC_3624 DSC_3625 DSC_3635

Dag #18
19/03/2016
Khuk Khak Beach – Khao Lak

Morgenmadsbuffeten her på Marriott er voldsom stor. Her er alt fra iskaffe, friskbagt brød, frugt, thai retter, sushi, nudelsuppe, smoothies, kontinental morgenmad, vafler og andet sødt. Efter sådan en omgang morgenmad er det godt med en opdagelsestur rundt i poolen. Vi svømmer og går en 700 meter rute i det store pool område der slanger sig mellem bygningerne. Eftermiddagen bruger Asger på at udforske det nærmeste tempel (Wat Khomniyaket) 1,2 km væk. Mette og drengene er i ”Kids Club” på hotellet imens.

DSC_3666 DSC_3691 DSC_3698 DSC_3703 DSC_3708

Til aften spiser vi aftensmad på en lille strandrestaurant. Drengene (inkl. Asger) leger i vandkanten imens solen går ned. Emil og Magne slutter dagen af med et karbad.

DSC_3722 DSC_3723DSC_3648

Dag #19
20/03/2016
  Khuk Khak Beach – Khao Lak

DSC_3732 DSC_3736

Vi befinder os i Takua Pa Old Town efter en rolig morgen med resort livet. Morgenmad, pool og Fifa 16 på playstation i ”Kids Club”. Takua Pa Old Town er en gammel by med tidstypiske kinesisk-portugisiske arkitektur, kinesiske helligdomme og te huse. Vi er kørt hertil bag på en pickup taxa gennem lave frodige bjerge. Chaufføren har taget sine børn med. Vi er nemlig på det ugentlige søndagsmarked og her kunne de komme med på en udflugt. Markedet er primært et madmarked og udvalget har stor diversitet. Markedet er vist lidt overvældende for Emil og Magne. Der er meget spændende at kigge på. Emil får tegnet et portræt.

DSC_3763 DSC_3768 DSC_3773 DSC_3774 DSC_3789 DSC_3791 DSC_3796DSC_3884DSC_3802 DSC_3805Vi har jo jydegener og spiser på strandrestauranten igen. Her er prisen 1/5 af hotellets og det er hyggelig at sidde og se solen gå ned i havet. Det gode liv.

DSC_3811 DSC_3823

Dag #20
21/03/2016
Khuk Khak Beach – Khao Lak

Jeg (Asger) har fået fri et par timer til en lille cykel explore tur. Det bliver til 20 km i middagsheden (jeg svedte som et svin) til de 2 strande Ao Thong Beach (White Sand Beach) og Pakweeb Beach. Specielt Ao Thong Beach er meget fint med koral sand, koral stykker og den særlige blå farve som vandet får når der er koralsand. Slutter af i landsbyen Khuk Khak som er en lille kinesisk domineret by. Her er hyggeligt. Der bliver spillet musik ud over hele byen fra højtalere i lygtepælende. De er ved at bygge et kinesisk tempel midt i byen.

cykel_khao_lak_2016 DSC_3848 DSC_3865 DSC_3873DSC_3882

Det er sidste aften ved stranden og vi spiser igen på strandrestauranten. Vi giver den gas med Pina (Colada). Pina, Pina Pina! Solen går ned. Månen står op. Bob Marley i højtalerne ud over stranden.

DSC_3908 DSC_3928

Dag #21
22/03/2016
Khuk Khak Beach – Khao Lak / Thalang – Phuket

Vi er nu kommet til Thalang på Phuket. Her bor vi ved siden af lufthavnen. Her er ikke meget andet end vores række af bungalows, en swimmingpool og en lille restaurant ud til en stor vej. Derfor var glæden stor da vi fandt ud af at vi er tæt på stranden Nai Yang Beach. En strand som virker til at være der hvor thaierne tager til. Her kunne vi bruge eftermiddagen. Vi havde bare ikke taget højde for at vi er på Phuket og som sidst vi var her er det stadig et forfærdelig sted. Bebyggelsen ved stranden var slidt eller halvfærdigt. Stranden var som sådan fin nok hvis det ikke var fordi at der flyd med plastik og andet affald over det hele. En anden sjov ting ved stranden er at lufthaven ligger her. Landingsbanen er vinkelret på stranden således at man kan stå på stranden og se flyende lette og flyve lige hen over en. Vi skulle dog gå ret langt for at komme derhen. Med i ligningen var ikke 2 børn der havde det varmt og ikke ville gå så den mulighed måtte vi glippe. Vi så det dog på afstand.

DSC_3947 DSC_3949 DSC_3951 DSC_3970 DSC_3974 DSC_3980 DSC_3984

Dag #22
23/03/2016
  Thalang – Phuket / København (Doha)

Hjemturen

Phuket lufthavn

DSC_3990Doha lufthavn – Mette står af da hun skal på arbejde i Qatar.

DSC_3992København lufthavn

DSC_3993


Beskrivelse og foto af Mette & Asger

Comments are closed.

 • Arkiver

 • Generic selectors
  Exact matches only
  Search in title
  Search in content
  Filter by Categories
  Ferie
  Ikke kategoriseret
  YNN
  YNN - Barsel
  YNN film