Cykling 2011

– Vintercuppen 1. afd. 16. oktober i Lystrup Skov
– Verdensmesterskaberne i landevejscykling i Købeenhavn / Rudersdal – Linjeløb
– Verdensmesterskaberne i landevejscykling i København – Enkeltstart
– Foredrag ved Nicolai Bangsgaard om hans jordomrejse på cykel
– Hotcup 6. afdeling d. 3. september. Tisvilde Hegn
– Hotcup 5. afdeling d. 14. august. Hareskoven ved Værløse
– Tour de France
– Hotcup 4. afdeling d. 26. juni Grib skov ved Nødebo

16/10/2011
– Vintercuppen 1 afd. 16. oktober i Lystrup Skov

Så er kom vintersæsonen i gang. Det betyder at der mental gears ned og løbene mere er hygge end race (for mig) Det er tilladt bare at ligge på hjul. Det er tilladt at tabe nogle placeringer for at øve nogle tekniske detaljer. Det er tilladt ikke at køre med pulsen tæt på “jeg brækker mig” niveauet. Det er tilladt at spise rigelig kage efter løbet (det er det nu også om sommeren)
Det er første gang jeg er i Lystrup skov ved Slangerup men den passer rigtig godt til mig. Gode lange opkørsler og få rødder. Placering 61 af 219.

 26/09/2011
– Verdensmesterskaberne i landevejscykling i Købeenhavn / Rudersdal – Linjeløb

 266 km cykling, Vindstille med sol og 20° C, 250.000 tilskuere heraf 4 fra familien Yding Nielsen, Folkefest – herligt. Helt igennem en fin dag.

22/09/2011
Verdensmesterskaberne i landevejscykling i København – Enkeltstart

Hovedstaden oplever et eventyr i disse dage

Det stod der i hvert fald i Politken i dag. Sandt er det at det er stor klasse at WM på landevej er kommet til byen og nærmest er i min baghave. Fedt! Fin oplevelse at være inde i den aflukkede by og se enkeltstarten i går som foregik gennem den gamle bykerne, forbi (igennem) Christiansborg og Amalienborg. Tony Martin vandt og Jacob Fuglsang blev nummer 10 – Alt repekt til den forhenværende mountainbike verdensmester.
Billedreportage herunder.

15/09/2011
Foredrag ved Nicolai Bangsgaard om hans jordomrejse på cykel

Jeg har fulgt med på Nicolai Bangsgaards hjemmeside http://worldtravellers.dk/ i det meste af de 4 år han var på vej jorden rundt på cykel. Han er ikke den først eller for den sags skyld den sidste der tager denne tur, men han er den mest velformulerende til dato. Det har gjort det til en fornøjelse at følge med. Det er ikke kun den fysiske udfordring -men også det at han har valgt at gøre det i de år hvor de fleste stifter familie (han er på alder med mig) Det har måske været den største mentale udfordring for hans projekt. Det ville det i hvert fald være for mig og derfor er mine udskejelser på (tur)cyklen også i en noget mere behersket udgave – se her og her
Nicolai Bangsgaard kom forbi Farum Kulturhus med hans foredrag om turen. Det kunne jeg ikke gå glip af.

06/09/2011
Hotcup 6. afdeling d. 3. september. Tisvilde Hegn

En uforglemmelig dag. Ikke på grund af den lækre rute som altid i Tisvilde Hegn og ikke fordi vejret var smukt med sol og pæne temperaturer. Ikke fordi at alt omkring Hotcup løbende altid klapper og kagen, pølserne, isen og kaffen er god. Nej, dagen var uforglemmelig fordi Mette og ungerne var med ude og kigge og heppe.

Meget hyggelig lørdag i skoven. Jeg blev nummer 67 af 250 – cirka det samme som jeg plejer.
Men måske er der noget om at hurtigheden forsvinder med alderen, men man bliver mere sej. I hvert fald er det ikke ofte jeg har gennemført en hel cup. Som et plaster på såret fik jeg en samlet placering i top 50 som jeg ikke formåede i de enkle afdelinger.

I den samlede stilling nummer 44 af 347:

Position Navn Klub 1.afd 2.afd 3.afd 4.afd 5.afd 6.afd
44 Asger Nielsen AYN racing 54 90 56 182 67 67

I den samlede stilling i min alders gruppe 30 til 39 år nummer 9 af 106:

Position Navn Klub 1.afd 2.afd 3.afd 4.afd 5.afd 6.afd
9 Asger Nielsen AYN racing 15 28 21 36 21 22

18/08/2011
Hotcup 5. afdeling d. 14. august. Hareskoven ved Værløse

En dag gennem følelsesregistret
Står på startlinjen med en god fornemmelse. Jeg har sænket forventningerne til de sidste løb i år og er tilfreds med en top 100 i Hotcup afdelingerne. Den beslutning er fejret med pizza og øl aften før løbet og fed hjemmegjort café latte om morgen på løbsdagen. Kommer derfor af sted uden at presse mig selv og uden den følelse der har fulgt mig i år hvor jeg har følt at jeg har kørt som en sæk kartofler. Øger farten og det går faktisk meget godt men der er ikke kræfter til at fortsætte og der kommer lidt problemer med kramper i benene og falder lidt tilbage – nedtur. Fedt at det endelig er kroppen der bliver brugt fuldt ud og ikke fordi at det er manglende energi / power som jeg er vant til. Nummer 67 af 247 er helt fint.

Som beskrevet på cuppens hjemmeside:

Den høje luftfugtighed gør at vi bliver nødt til at lave nogle små justeringer til afdeling 5, Hareskov skriver:
P.g.a. den meget våde sommer, har vi valgt at flytte stævnepladsen og start/mål fra Gisselfeldengen til P-pladsen ved Gisselfeldengen, Skovlystvej, 3500 Værløse. Da der på den annoncerede rute også er en del “Søer” og dybe mudderhuller, vil der blive foretaget enkelte ændringer, så vi ikke får nogle drukne-ulykker!

Og med min manglende mountainbike træning – læs: jeg har ikke trænet på MTB siden sidste hotcup den 26/06 – giver det visse problemer.

Jeg er så heldig at vinde i lodtrækningen efter løbet og får en fed cykeltrøje og et gavekort til en is lagkage fra Hansens is. Super.

En god dag

30/07/2011
Tour de France

Jeg er for alvor igen fanget af Tour de France i år. Løbet faldt sammen med min sommerferie og jeg havde derfor mulighed for at se mere (tv) end jeg plejer. Det har virkelig været spændende med en uventet vinder – Cadel Evans –  den tidligere vinder af cross county mountainbike worldcuppen. Jeg fejer her min genopståede begejstring for
TDF med nogle gamle og fascinerende historie fra løbet sakset fra Wikipedia.

Igennem Tour de Frances historie har der været flere eksempler på næsten umenneskelige præstationer. Specielt i løbets allertidligste historie.

Den længste etape nogensinde var 5. etape i 1920, som gik over 482 km fra Les Sables d’Olonne til Bayonne. Etapen blev vundet af Firmin Lambot i tiden 19 timer og 44 sekunder. Hvad der er næsten mere imponerende er, at han dagen efter vandt den 6. etape, der var et 326 km langt løb Aubisque, Tourmalet, Aspin og Peyresourde, hvor Lambot var først på alle toppene, og hvor han sad 15 timer i sadlen.

Den længste Tour de France-rute var i 1926 med 5.745 kilometer fordelt på 17 etaper. Det år blev løbet vundet af Lucien Buysse i den samlede tid 238 timer 44’25. Gennemsnitsetapen var 332 km. I dag hører etaper på over 220 km til sjældenhederne. Den største vindermargin, Tour de France er blevet vundet med, var i det allerførste løb i 1903. Maurice Garin slog René Polthier med 2 timer 59 minutter og 21 sekunder. Efter anden verdenskrig er det Fausto Coppis sejr fra 1952, hvor han slog Stan Ockers med 28 minutter og 17 sekunder, der har været med størst margin.

Tourens alderspræsident er Henri Paret, der var 50 år gammel, da han i 1904 gennemførte løbet. Af de 88 startende gennemførte kun 15 ryttere løbet det år. Henri Paret sluttede på en 11. plads 32 timer og 18 minutter efter sin holdkammerat Henri Cornet, der vandt løbet.

En anden bemærkelsesværdig præstation i Tourens historie står Eddy Merckx for, eftersom han i sin første Tour i 1969 vandt både den prikkede bjergtrøje, den grønne pointtrøje og den gule førertrøje i en alder af kun 24 år! Den præstation har ingen kunnet gøre efter. Året efter i 1970 udviste Eddy Merckx storsind og nøjedes med bjergtrøjen og førertrøjen, men lod pointtrøjen gå til sin holdkammerat Walter Godefroot.

Hotcup 4. afdeling d. 26. juni Grib skov ved Nødebo

Jeg følte mig godt forberedt til den 10,3 km lange rute med ca. 200 højdemeter. En rute der ligger fint til mig. Med 3 ugers barsel med gode træningsture hvor der var guf og overskud i benene og psykisk opladning med korrekt kost op til løbet mente jeg at den skulle have gas. 1 minut inde i løbet kunne jeg så godt se at det skulle den ikke. Benene gjorde uhyggeligt ondt og pulsen kom ikke op. Hvad er den af! Jeg stod af efter 3 omgange som dog rakte til en 182 plads af 275 – langt fra top 50.


Det er ved at irritere mig lidt at jeg ikke rammer formen til løbene. Min træning er beskeden men jeg syntes stadig det burde give mere til løbene. Hvad kan gøres? I prioriteret rækkefølge
1. Sove mere – det kan godt være en udfordring med 2 små drenge derhjemme.
2. Trille en time dagen før løbs dag.
3. Differentieret træning – lang, kort og høj og lav intensitet.
Der er ingen planer om at øge træningsmængden men om at få et støre output (ved løb) Derudover har jeg aldrig spist så sundt som nu. Jeg går strakt i gang med at sove.

——————————————————————————————————
Før juni 2011: http://turning-globe.dk/Cykling/mountainbikeloeb_2011.htm

Comments are closed.

 • Generic selectors
  Exact matches only
  Search in title
  Search in content
  Post Type Selectors
  Filter by Categories
  Ferie
  Ikke kategoriseret
  YNN
  YNN - Barsel
  YNN film